1 Aralık 2006 Cuma

"Cruelty Free" - Hayvanlar Uzerinde Test Yapilmadan Uretilen Kozmetik ve Temizlik Urunleri

Arkadaslar selam,
Daha guzel, daha genc, daha saglikli gorunmek icin kullandigimiz kozmetik urunlerini satin alirken cogumuzun dikkat etmedigi bir konuya dikkatinizi cekmek istiyorum.
Maalesef kullanmakta oldugumuz pekcok unlu kozmetik markasi hayvanlar uzerinde acimazsiz testler yapilarak gelistiriliyor. Yandaki resim bu kurbanlardan birine ait. Sadece kozmetik ile kalmiyor. Evlerimizde kullandigimiz pek cok temizlik urunu de maalesef hayvalar uzerinde yapilan inanilmaz iskenceler ile test edilerek uretiliyor.
Bu konuya biraz daha bilincli yaklasmamiz lazim. Bu bilinci cocuklarimiza da asilamaliyiz. Satin aldiginiz urunlerde "cruelty free" veya "not tested on animals" gibi ibarelerin olmasina dikkat ediniz. Kullandiginiz kozmetik veya temizlik urun markalarinin hayvanlar uzerinde test yapip yapmadigini web sayfalarindan arastiriniz. Hayvanlari korumak adina atacagimiz her adim cok ama cok onemli.

Hayvanlar uzerinde test yapilmadan uretilen belli basli markalar:
Estee Lauder
Nivea
La Prairie
Body Shop
Chanel
Clarins
Clinique
Dermologica
Murad
Oriflame
Avon
Revlon
Victoria's Secret
Wella
Sebastian

AMWAY > Ev temizlik ürünleri (Bu urunlerden satin almak isterseniz 0.232.445.48.48 no.lu telefondan Amway'a ulasabilirsiniz.)

Daha detaylı bilgi için:
http://www.buav.org/gocrueltyfree/faqs.html
http://www.vegfamily.com/lists/cruelty-free-companies.htm

Hepinizi biraz daha duyarli olmaya davet ediyorum. Kozmetik ve temizlik markalari arasinda hayvanlar uzerinde test yapmadiklarini bildiginiz isimleri yorumlarda bizlerle paylasir misiniz? Sevgiler, Pınar

4 yorum:

Age35 dedi ki...

Pınarcım birde pek çok bilinen marka ruj kurşun içeriyor buna da çok dikkat etmemiz gerek..

Unknown dedi ki...

Evet Age'cigim. Ben de biliyorum. Ancak bayanlar pek hassas degiller sanirim bu konuya...

Burkay dedi ki...

Hayvanlar uzerinde test yapan firmalara karsi duyarli olmaniz cok guzel. Ancak sunu gozden kacirmissiniz sanirim: Bu listedeki firmalar hayvanlar uzerinde deney yapmiyor, ancak bir cogu (mesela avon ve oriflame) bazi urunlerinde balina, yunus, kopek baligi ve deniz kaplumbagasi yagi kullaniyor. Bu firmalar hayvanlara karsi gercekten duyarli degiller. Eger duyarli olsalardi, sadece hayvanlar uzerinde deney yapilmasina degil soyu tukenme tehlikesiyle karsi karsiya kalan hayvanlarin avlanmasina karsi da tavir koyarlardi. Ben siz duyarli hanimlarin kozmetik firmalarina daha duyarli olmalari icin baskiyi arttiracaklarini temenni ediyor, yorumlariniz ve tarifleriniz icin tesekkur ediyorum.

Adsız dedi ki...

amway 80lerde petanın "vahşetsiz" listesinde yer alırken, market ağını büyüttüğü andan itibaren listeden çımıştır. başka bir hayvan hakları kurumu amwayi bboykot edilmesi gerekenler listesinin başına koyar.

Nivea ise şirket politikaını açıklamaz.test yapmıyoruz der ama petanın listesine de bir nedenle! başvurmaktan çekinir..

Vahşetsiz bir diş macunu bulmak ne zor... Nasıl bir dünya burası...