21 Kasım 2006 Salı

Patates Salatası


Malzemeler
3-4 adet orta boy patates
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet limon suyu
1 demet dereotu veya yarım demet maydonoz
2-3 diş sarımsak
tuz

Yapılışı
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan iyice haşlayın. İyice yumuşadıklarında kaynar sudan alın ve elinizin dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde kabuklarını soyun.
İster çatalla, ister rondoda patatesleri ezin. İçine zeytinyağ, limon suyu, kıyılmış dereotu ve çok az tuzla dövdüğünüz sarımsakları ilave edin. Tuzunu koyup iyice karıştırın.
Arzu ettiğiniz çukurca bir kabı streç folyo ile kaplayın. Patates salatasını sıkıca içine doldurun. Üst yüzeyini düzleyin. Bu kabın üzerini yine streç ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Servisten hemen önce arzu ettiğiniz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Zeytinle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...

6 yorum:

SEDA dedi ki...

ellerine sağlık,güzel görünüyor.

seda
tarifname.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Çay yanında hele sofrada börek vs. varsa bu patates salatası soğuk soğuk harika gidiyor Seda'cığım.
Pınar

Sardunya dedi ki...

Yemin ediyorum ağzım sulanıyor bu postunu her okuyuşumda:)

Unknown dedi ki...

Sen şimdi rejimdesin yya, herşey bir başka güzel görünüyordur şimdi sana:-)

müzeyyen dedi ki...

merhabalar,

salata nefis görünüyor, ellerinize sağlık. sizi sürekli takip içerisindeyim:)ben de bir blog yaptım, henüz teknik sorunları tamamen çözemesem de bi şeyler yazıyorum.beklerim,bir kahveye:)bu arada şirin kedinize de bayılıyorum. benim de iki tane köpeğim var.
sevgiler
muz-ce.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Sevgili Müzeyyen,
Yorumunu alınca hemen blog'unu ziyaret ettim. Öncelikle "çok şirin" olmuş. Daha şimdiden keyifli bir blog olacağı kesin.
Küçük Evin Mutfağı'nı takip etmene çok sevindim. Umarım tarifler hoşuna gider ve deneme imkanı da bulursun. Seni de zevkle linklerime ekliyorum. Sevgilerimle, Pınar