11 Eylül 2006 Pazartesi

Size söyleyeceklerim var ne zamandır...

Herkese merhaba... Bakıyorum artık Küçük Evin Mutfağı'na pek uğramıyorsunuz. Haklısınız da... Mutfakta kimse yok çünkü.
Bir süredir mutfağa giremiyor, hatta girmek istemiyorum. 1 aydır diyetisyene başladım. Rejim yapmaya çalışıyorum (!). Çünkü vücudum artık kaldıramadı. Hayır hayır yemekleri değil.
Keşke yemekten olsa......
Neden sizlerle paylaşamadım şimdiye kadar bilemiyorum. Aslında denedim. Defalarca neler yaşadığımı, hissettiğimi yazdım, ardından sildim.
Nedendir bilemiyorum. Bir cesaret geldi bana. Yazmak ve rahatlamak istiyorum artık. Paylaşırsam şeytanın bacağını kırarım diye belki... Her neyse işte yazıyorum.
Ailemizi büyütme çabalarımız doğrultusunda geçen seneden beri 3 ayrı hamilelik, 3 ayrı gebelik kaybı yaşadım. Sonuncusu bu sene 14 Ağustos'ta gerçekleşti. Bu süre zarfında 61-62 kilolardan 71 kiloya kadar çıktım. Üzüldüm, bazen ağladım, bazen ağlayamadım. Ne kadar güçlü bir kadın olabildiğime şaştım zaman zaman.
Geçmişten çok fazla söz etmek, sizleri de üzmek istemiyorum. Bu durumda daima geleceğe bakmazsam hiç yol katedemem yoksa. Güzel gelişmelerden bahsetmek istiyorum.
Artık yeni bir doktorumuz var. Sevgili arkadaşım Solin'in aylardır ısrar edip benim bir türlü randevu almadığım doktor. En sonunda karar verdim, randevu aldım ve gittim. İyi ki gitmişim. "Keşke daha önce gitseydim" demiyorum, herşeyin bir zamanı var zira. Sağol Solin'ciğim.
Şimdilerde yeni doktorum, testlerim, tetkikler, ufak operasyonlar ile geçiyor zaman. Mutfağa bir süre daha giremeyeceğim. Diyete de devam, tam 3.5 kilo oldu toplamda. Biraz moralim geldi yerine tabii.
Yeni bir başlangıç yeni umutlar demek. Ara ara sizleri de haberdar edeceğim. Dualarınızı eksik etmeyin... Sevgiler. Pınar

31 yorum:

Sardunya dedi ki...

ben uğruyorum her gün. ama bloglines'dan uğradığım için görünmüyorumdur. aklımdasın. dualarımdasın da artık.

Unknown dedi ki...

Sağol canım... Eksik olma. Bu işler zor hakikaten Sardunya'cığım... Ailelere de çok bahsetmiyoruz artık. Her defasında onlar da çok üzülüyor zira. Sonu hayırlı olur inşallah.
Bu arada Bloglines hakkında bir bilgim yok. New update'leri haber veren bir tool var mı diye bakınıyordum. Onun gibi bir şey mi? Sevgiler, Pınar

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar, güzel tariflerini keşfettiğimden beri bazen günlük bazen gün aşırı uğruyorum ben de sana. Ama herzaman yorum yazılmıyor. Bu defa yazını görünce geçmiş olsun demek istedim. Rabbim gönlünüze göre güzel bir evlat nasip eder inşallah.

Dua ile..

Unknown dedi ki...

Sağol Naile'ciğim... Eksik olma.
Daha ne tarifler var elimde. İnşallah herşey yoluna girer de ben de özlediğim mutfağıma kavuşurum. Sevgiler, Pınar

Bocuruk dedi ki...

Pınar'cığım,
Çok geçmiş olsun Allah emeklerinizi boşa çıkartmasın. Hayırlı ve sağlıklı çocuklar versin size.
Diyet konusunda benim de yardıma ihtiyacım var çünkü 15 kg vermem gerekiyor. Önerilerini bekliyorum.

Sevgiler...

Nihal Isiklar dedi ki...

Merhaba Pinar,
Umarim en kisa zamanda sagligina kavusur ve diledigin her seye sahip olursun. Sevgiler, Corek Otu

Adsız dedi ki...

selamlar sevgili pinar,bende siteni hergun mutlaka ziyaret ediyorum aslinda ama tabii herseferinde yorum yazilmadigi icin cogu kisinin ziyaretinden bihabersin.umarim biran once sagligina kavusursun hersey yoluna girer,gecmis olsun,bu arada benimde diyet fikirlerine ihtiyacim var,bizimle paylasirsan sevinirim,selamlar sevgiler,kendine iyi bak.GUL-HOLLANDA

Tijen dedi ki...

pinar'cigim,
insan kendini kötü hissettigi zaman anlamsiz gelse de 'her iste vardir bir hayir'..
yasamin, yasadigimizin, nefes aldigimizin en çok farkina vardigimiz zamanlar dibe vurup tekrar suyun üzerine çiktigimiz anlar. iste o an oksijenle dolan cigerimizin degerini bilmek gerekiyor. hem de çook iyi.
her sey yoluna girecek inan ki!
tijen

Papatya dedi ki...

Pinarcigim,
insallah bu kez hersey yolunda gidecek ve sonuna dek hic bir problem cikmadan minik tatli bebisini kucagina alacaksin. Sizin de kismetinizde olan bebekcik bence sadece gelmek icin "zamanini" bekliyor :)
Dilerim ki, hersey gonlunce olsun...
Sevgiyle kucakliyorum...
Papatya

Adsız dedi ki...

cok uzuldum benimden basimdan gecti boyle uzucu olaylar ama suan 1 yasinda cok saglikli bir oglum var...bende 5 dusuk yasadim tahmin ediyrum ne kadar yiprandigini...ama umudunu yitirme her gecenin bir sabahi var bazen geceler uzun gecer ama gunes mutlaka dogacak..benimde diyet ilgili alanima giriyor ama her defasinda 5 kilo verip birakiyorum fazlasiylada aliyorum.bilgilerini baylasirsan cok sevinirim.sevgilerle...

Unknown dedi ki...

Sevgili Bocuruk ve Gül,

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu kadar çok ziyaret edildiğimi bilmiyordum çok memnun oldum.
Diyet listemi hafta hafta sizlerle paylaşacağım.
Sevgilerimle, Pınar

Unknown dedi ki...

Sevgili Nihal,
Çörekotu'nu en kısa zamanda ziyaret edeceğim. Çok teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Sevgili Tijen ve Papatya,
Evet ben de inanıyorum ki gerçekten her işte bir hayır vardır ve herşey kendi zamanında gerçekleşir. Ancak Tijen'in de bahsettiği gibi yaşarken ve belirsizlik içinde beklerken zaman zaman insan zorlanıyor. Ancak her zaman daha zor durumda olan insanları düşünüp yine halime şükrediyor ve asla umudumu kaybetmiyorum. Çünkü biliyorum sonunda dualarım kabul olacak ve en hayırlı şekilde bu sıkıntılar sonlanacak. Çok teşekkür ederim.
Pınar

Unknown dedi ki...

Merhaba Yeşim,
Beni çok iyi anladığını biliyorum. İlkinden sonraki diğer hamileliklerimde kimseye müjde bile veremez oldum. Ancak yeni doktorumuz ile birlikte umutlarımız da arttı. Pek çok yanlış ve eksik müdehalenin Allah'tan başından döndük.
Kilo sorununa gelince...
Ben hayatımda hiç diyet yapmamıştım. Baştan biraz zorlandım ama sonra insanın midesi küçülüyor herhalde. Bir de kilo verdikçe insana şevk geliyor. En kısa zamanda diyeti hafta hafta yazacağım. Sevgiler & teşekkürler, Pınar

Adsız dedi ki...

Neler hissettiğini anlayabiliyorum. Mart ayında bende 9 haftalık bir bebek kaybettim. Emin ol ki kaybedilen bebekler doğanın kendi içindeki, doğal dengesi gereği gidiyorlar. kalmaları daha büyük problem. Bazen kaybettiklerimiz için de şükretmeliyiz diye düşünüyorum ister istemez.Ne olur kendini üzme. Zamanı gelince sağlıklı sıhhatli bebeklere kavuşuruz inşallah.Sevgiler...Pınar B.K.

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım,
Yine ortak şeyler paylaşıyoruz. Çok üzüldüm ama dediğin de bir o kadar doğru. Doğal selection. Hep sağlıklı olsun, hayırlısıyla olsun diye dua ediyorum. Pınar'cığım inşallah en kısa zamanda ikimiz de mutlu haberler alacağız. Az kaldı... Pınar

Adsız dedi ki...

selamlar, hergün siteni takip edenlerdenim..sıcak..samimi içten bir site..bu siteler yemek tariflerinin anlatıldığı bu konuya ilişkin püf noktalarını vermekle beraber, hayatlarda ki benzerlikleri ortaya koyuyor..herkes de benzer heyecanlar benzer telaşlar yaşıyoruz..tanışmasak da yüzlerimizi görmesek de benzer hisler..ben 1 yıllık evliliğim..hamile kalmayı hiç denemedim..ama herkes zayıflamam gerektiğini zayıflamadan mümkün olmayacagını söylüyor..ben denemeye bile korkuyorum..hiç doktora da gitmedim:) bunu böyle itiraf edebilmem de komık:) geldi bana ...dedim ya hepimiz birbirimize benzeriz:)fidan

Koyubeyaz dedi ki...

Bir kere ben her gun ugruyorum... :) ugramadigimizi falan dusunme.. Hersey icin kocaman bir "gecmis olsun" sana... umarim hersey cok gerilerde kalmistir ve yeni harika kocaman kapilar onune acilacaktir. Guclu ol eminim sende mucizene en kisa zamanda kavusacaksindir. Herseyin bir zmaani vardir diyosun ya iste onunda bir zamani var unutma. Gelecegi zaman inan hic birsey onunde duramaz. En kisa zamanda kavusman dilegi ile sevgilerimi yollyorum. Ve su rejim olayina gelince sahsen ben isterim o diyet promindan fazlasi ile ihtiyacim var :))

Adsız dedi ki...

Allah herşeyin hayırlısını versin. Kadın vücudu ne garip değil mi? zamanı gelince doğurmak için programlanmış.Vücut içinde bir insan yaratmak istiyor.Durmadan sana bunu hatırlatıyor. Kaybettiğim bebeğimin aylarını sayıyorum hala ama umudumu da yitirmedim. Hayat o kadar zor ve acımasız ki, insan bir çocuğun sıcaklığına ve saflığına sığınmak istiyor bazen. Ah şimdi burda bir bebek olsaydı...Pınar B.K.

Unknown dedi ki...

Fidan'cığım bazen hergün görüştüğün kişilere itiraf edemediklerimizi burada daha rahat paylaşıyoruz. Çünkü burada yargılanma, sorgulanma, ağır sorumluluk duyma gibi zaten var olan sıkıntılarımızın yanında pek taşımaya gücümüz olmayan ağırlıklardan özgürüz. Sadece iyi niyet ve dilekler söz konusu bu satırlarda.
Diyet programını yazıyorum. Bugün yarın hazır olur. Bir dene istersen. Yapamazsan da üzülme. Hamilelik kimsenin üzerinde ahkam kestiği yorumlarla ilgili değil inan. Sevgilerimle, Pınar

Unknown dedi ki...

Koyubeyaz sağol. Eksik olma. Güçlü bir kadınsın. Cümlelerin ayağına yere bastığını öyle güzel ifade ediyor ki...
Sizlerin bu iyi dileklerinin evrende birleştiğini biliyorum. Rejim programını yazmaya başladım. Biter bitmez göndereceğim. Sevgiler, Pınar

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım,
Benim içinde bulunduğum durumda sana nasihat etmek üstüme vazife değil ama geçmişin syfalarını kapatmak lazım. Ben geçen sene 5 aylık bebeğimi kaybettim. Ama 7 sene tedavi gören ve şimdi dünya tatlısı bir oğlu olan bir arkadaşım bana "daima önüne bakacaksın Pınar. Asla geriye bakma! Başarının sırrı bir sonraki step'te" demişti. Hep kulaklarımda çınlar. Aklında olsun canım. Bebek çok güzel olur tabii. Olacak da... Papatya'nın dediği gibi kendi zamanını bekliyor.

Nezaket dedi ki...

Pinar, herseyin bir zamani ve nedeni olduguna inananlardanim bende. Diger arkadaslarimin dedigi gibi derin uzuntulerin ardindan o kadar guzel seyler gelir ki insanin basina. Umarim en kisa surede istediklerin gerceklesir. Sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Pinar'cigim,
www.iskenderiye.com sitesinin alt sitesi olan www.gurme.net haziran 2005’ten beri sitelerimizde yazdigimiz tüm yazi ve resimleri (bir bes on degil çogumuzun. Sen de buna dahilsin!) oldugu gibi sitesine kopyaliyor ve bunu daha çok okur çekmek, dolayisiyla daha çok reklam almak için yapiyor. Bunu tesadüfen farkettim ve hemen sitemde duyurdum. İstersen www.mutfaktazen.blogspot.com da ayrintilar var. Sikayetimi info@iskenderiye.com adresine bildirdim, yazdigim mektubun örnegini de bir önceki yazimda verdim. Lütfen hem sitelerimizde yeni birer yaziyla (otomatik olarak alindigina göre bu yazilar da kendi sitelerinde çikacak ve kendi hirsizliklarini kendi sitelerinde duyurmalarini saglayacaktir) durumu bildirelim, hem de ilk gününden itibaren tüm yazilarimizin sitelerinden çikarilmalarini isteyelim. Destegin için tesekkürler,
Tijen
(Okurlarimizdan ricam yukarida verdigim info ile baslayan internet adresine sizlerin de sikayetlerinizi iletmeniz. Ben tüm site sahiplerine ulasamayabilirim ama ne kadar kalabalik olursak o kadar güçlü oluruz.)

Hülya YILMAZ dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun. Büyüklerimiz "her işte bir hayır vardır" demişler. Bu cümle biraz teselli gibi de olsa, hayat böyle devam ediyor işte.
Mücadelenden vazgeçme.
Ben ayrıca diyet programınla da ilgilendim. bana da gönderebilrsen çok sevinirim. Çok sık diyet yapıp sonra alanlardanım. ama artık öyle bir oldum ki brkaç diyet programı birden lazım!!!
Sevgilerimle,
E-mail adresim: hulyayilmaz@gmail.com

Unknown dedi ki...

Sevgili dostlarım,
Hepinize içten teşekkür ediyorum. Böyle zamanlarda insanın desteğe öyle çok ihtiyacı oluyor ki...
Sayenizde her zaman pozitif düşünmem gerektiğini, ümidimi hep canlı tutmayı ve benimle aynı şeyi paylaşan pekçok kişinin varolduğunu bir kez daha hatırladım. İyi ki varsınız, eksik olmayın.
Sevgi ve selamlarımla, Pınar

Hanife dedi ki...

Pinar'cigim,
Internetin surekli sorun yaratiyor son gunlerde. Mesajini ancak bu gece alabildim, kusura bakma ne olur..
Canim, inan cok uzuldum yasadiklarina.
Ama ne guzel yazmissin, herseyin hayirlisini dilemek en dogrusu. Allah gonlune gore versin arkadasim. Senin icin dua edecegim, zamani gelince bebegini kucagina alacaksin insallah.. Diyetinde de basarili olacagina inaniyorum. Tariflerin olmasa da guzel yazilarini bekliyorum. Ben hergun geliordum sitene:))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar,
Dilerim senin ve esin icin en hayirli zamanda (ki bu zaman umarim cok yakindir) bebisinize kavusursunuz...

sevgilerimle,
Hatice

Unknown dedi ki...

Hanife'ciğim,
Sağolasın. İnşallah sonu hayırlı olur. Sağlıklı olsun ama n'apalım geç olsun diyoruz:-)

Sevgili Hatice,
Evlendiğimiz ilk yıllar "5 sene çocuk istemiyoruz." diyorduk. 5 sene istemedik, yaş da 33 oldu, şimdi de olsun diye uğraşıyoruz işte. Sonunda dediğin gibi herşeyin hayırlısı. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Selam Pınarcıgım,

Yazıdıgın dıyetı uyguluyorum 7 kılo verdim ..sen nasılsın ..tedavin nasıl gidiyor ii misin merak ettim sevgiler
fidan

Unknown dedi ki...

Fidan'cığım merhaba,
Çok tebrik ederim. Senin adına na kadar sevindim bilemezsin. Ben de 7 kilo verdim:-))) Kendimi hem çok iyi hissediyorum hem de bu programı bir beslenme tarzı olarak benimsedim. Hep dikkat ediyorum. 2-3 kilo daha veririsem harika olacak. Aman verdiklerini alma Fidan'cığım. Sonra çok zor veriliyor görüyorsun... Sevgilerimle, Pınar