4 Temmuz 2006 Salı

Mutfakta desarj olmak...


Hayatta dertler de, mutluluklar da hep ard arda geliyor. Ne zaman bir sıkıntım olsa "çok şükür sağlığımız yerinde, tek önemli olan bu" diyerek kendime güç veriyorum. Nasıl olsa dünyevi tüm dertler bir gün geçiyor, hayat normale dönüyor. Kendi kendime verdiğim bu telkinler beni ayakta tutsa da sanmayın ki üzülmüyor, üstünde durmuyor, kendime dert etmiyorum. Mümkün mü???
Böyle dönemlerde beni mutlu edecek ne varsa onu yapıyorum. Mutfağım bunların başında geliyor. Ocakta tüten yemek ya da fırında pişen ekmek mis gibi kokusuyla ruhumu da dinginleştiriyor sanki. Bazen kendimi dışarı atıyorum. Denizi görmek hep rahatlatmıştır beni mesela. Gerçek dostlarla birlikte olmak da bir başka. Bazen telefonla bile ulaşmak yetiyor. İnsan insanın acısını alıyor zira.

İşte böyle günlerden birinde kendimi işten gelip mutfağa attım. Mümkün olduğunca hafif ama keyifli küçük bir menü hazırladım. Nasıl kendimi kaptırmışsam 1 saatte herşey hazırdı:-)))

Burası bizim mutfak balkonumuz. İki kişilik masamız biraz küçük ama bize yetiyor doğrusu.
Sofrada büyük kasede gördüğünüz karışık yeşilliklerle yaptığım salata. Tuzla ovduğum ve yıkayıp iyice süzdüğüm kırmızı soğanlar salataya çok yakıştı. Çok yaptım galiba derken 2 kişi bir çırpıda tükettik koca kase salatayı.
Pazarda taze Yalova enginarlarlarını görünce dayanamayıp hemen almıştım. Her zamanki enginar tarifim yine mükemmel bir sonuç verdi. Denemediyseniz mutlaka deneyin derim.



Ana yemek tavuk-pilav. Patates, sarımsak ve defne yaprağı ile haşladım tavuğu. Hafif, lezzetli bir o kadar da pratik bir çözüm arıyorsanız ideal oluyor. Yanına da istek üzerine (!!!) domatesli pilav pişirdim. Tarifini pilavlar-makarnalar linkinde bulabilirsiniz.

Mutlu ve huzurlu günler, Pınar

4 yorum:

Zeynep Seda dedi ki...

Pinarcim, en guzelini yapiyosun! Dertsiz tasasiz insan yok malesef, en guzeli boyle stres giderici seylere yonelmek. Ben hamur yoguruyorum sinirlenince ;)

Sevgiler!

Unknown dedi ki...

Hamur iyi gelir strese bilmez miyim?:-))) Pınar

Safran dedi ki...

Yine ne güzel yazmışsın Pınarcım, bence sen yazarak da rahatlıyorsun, rahatlatıyorsun hepimizi :) Arkadaşım dün geldim dostlarla doğumgünümü kutladım yarın yeniden yola çıkıyorum, kendine çok dikkat et, hoşçakal, öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Safran'cığım,
Öncelikle doğum günün kutlu olsun. Nice sağlıklı, mutlu yıllara...
En iyisini yapıyorsun valla. Benim içinde gez arkadaşım. Sevgiler, iyi yolculuklar, Pınar