
Malzemeler
2 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağ
4 patates
Yarım bardak süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 yumurta
1 yumurta sarısı (üstü için)
1 su bardağı rende kaşar
1 demet dereotu
Tuz-karabiber
Yapılışı
Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine eritilmiş ılınmış tereyağını her tarafına eşit dağılacak şekilde sürün. 2. yufkayı üzerine yayın.
Patatesleri haşlayıp, süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ile ezin.
Elde ettiğiniz karışımı yufkaların üzerine yayın ve sıkıca rulo yapın.
Daha sonra bu uzunca ruloyu ortadan 2'ye bölün ve streç folyoya sararak 2 saat buzlukta bekletein. Daha sonra buzdolabınızın alt rafına indirip 1 gece bekletin.

Ertesi gün 3 parmak ininde kesip dilimleyin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırına sürün. Üstü pembeleşmeye başladığında kaşar rendesini serpip, kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
(Ben böreği 3 gün önceden hazırladığım için buzluktan çıkarır çıkarmaz bütün halde hemen fırına sürdüm. Piştikten sonra dilimleyip öyle servis yaptım)
7 yorum:
Pınarcım,sana komşu olmak varmış demiştim ya zeytinli ekmekleri yayınladığında, düzeltiyorum, sana hem komşu hem de misafir olmak varmış :))Ellerine sağlık :)
Safran'cım çok teşekkürler...
Sevgili Pınar, çok güzel görünüyor böreğin, ellerine sağlık...
Bana da buyur gel, sevgiler...
bu böreği ben de çok severim pınar. ellerine sağlık.
Sevgili Nilüfer & Pınar,
Çok teşekkürler...
canim affet!
saskin tijen seni linklerine ancak eklebildi..
ellerine saglik!
tijen
Tijen'cim,
Canın sağolsun. Gerçekten çok memnun oldum.
(Laf aramızda arada göz atıyordum linklere ben de var mıyım diye:-)
Sevgiler, Pınar
Yorum Gönder