5 Mart 2007 Pazartesi

Kesme Ev Makarnası



Malzemeler
2 bardak un
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
(Not: Orjinal tarifte bu ölçülerin 2 katı verilmişti. Biz 2 kişi olduğumuzdan malzemelerin yarısı yeterli oldu.)

Yapılışı
Unu yoğurma kabında eleyip ortasını açın. Yumurtayı sütü ve tuzunu ilave edip yoğurun. Sertçe bir hamur elde edene kadar gerekirse azar azar süt ilavesiyle yoğurmaya devam edin. Hamuru 2 parçaya ayırıp üzerin nemli bir bez örtün ve yaklaşık bir saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamurları hafifçe unladığınız zemin üzerinde merdane ile 2-3mm kalınlığında açın. 2 yuvarlak parça elde edeceksiniz. Bu parçaları da yine bir saat dinlendirin.
Keskin bir bıçak yardımıyla önce uzunlamasına, daha sonra enine ince ince kesin.
Elinizle ayırarak bir gazete kağıdı üzerine serpin. Kuru bir yerde 1 gün bekletin. Hamurlar kuruduğunda pişmeye hazırdır.

2-3 litre suyu ocağa koyun. Tuz ve 1-2 kaşık sıvıyağ ilave edin. Fokurdayınca makarnaları ilave edin. İyice yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra soğuk suya tutmadan sadece süzün ki lezzeti kaybolmasın.
2-3 kaşık tereyağını eritin. Süzdüğünüz makarnaları ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak 3-5 dakika pişirin. Gerekirse biraz daha tuz ilave edebilirsiniz.
Dilerseniz beyaz peynir rendesi ve kıyılmış maydonozla, dilerseniz sade servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: