4 Ocak 2007 Perşembe

İşte Mutluluk Bu

Her sene 31 Aralık gecesi evimizde yemek verilir. O gecenin menüsü önceden kararlaştırılır, ev hazırlanır, yemekler pişer, Küçük Evin Mutfağı’nda hararetli bir koşuşturma olur. Gelen davetliler de yaptıkları mezelerle hazırlıklara katılır. Güzel bir sofra ve keyifli sohbetlerle karşılarız her yeni yılı evimizde, dostlarımızla. Son iki senedir de ailelerimizi davet ediyoruz soframıza. Geçen sene eşimin ailesi, bu sene de benim ailemle karşıladık yeni yılı. Artık 85’ine gelmiş olan anneannemi ağırlamak benim için ayrı bir önem taşıyordu bu sene.
Her sene olduğu gibi bu sene de nefis yemekler ve mezeler hazırlandı. Küçük Evin Mutfağı uzun süre hiç boş kalmadı. Önümüzdeki günlerde bu hazırlıkları sizlerle de paylaşacağım.

Bu sene yeni yılın ilk günü ani bir kararla Dalaman’a uçtuk eşimle birlikte. Havaalanından kiraladığımız arabayla Fethiye, Saklıkent yolu üzerinde Tloss’ta nefis bir dağ otelinde 2 gün geçirdik, son gecemizi de Göcek'e ayırdık.
Yine başka hayatlara karıştı hayatımız. Yeni insanlar tanıdık, yeni yerler gördük. Bizi hiç selamsız bırakmayan köylülerle sohbet ettik zaman zaman.

Bayramın 3. günü sabahı günün erken saatlerinde Tloss harabelerine doğru yaptığımız yürüyüşten bu resimler. Güneşin sıcaklığı bu yüksek rakımda bile Ocak ayında t-shirtle dolaşma imkanı verdi bize.

Güneşin tadını bizden başka çıkaranlar da vardı tabii.

Yolumuz üstünde zıplaya zıplaya bizi takip eden bu koyun bu bayramı atlatmış anlaşılan:-)

Üstteki resim Saklıkent'e ait. Yüksek dağların arasından gürültüyle akan coşkun sular bu mevsimde hızını artırmış gibiydi adeta. Saklıkent çıkışında yediğimiz gözlemeler ise harikaydı. Akşam yemeğimiz için Kayaköy'de durakladık. Kayaköy'de tarihin doğa ile müthiş uyumu, bölgenin mistik havasıyla karışınca bizi kendimizden geçirdi. Ayrıca yemekler ve özellikle yediğimiz etler ve kuzu tandır eşsizdi.

Güneyde tüm bahçeler limon ve portakal ağaçlarıyla bezenmiş bu mevsimde. Dalından koparılıp yenen portakalın, bol sulu limonların tadına doyum olmuyor.


Bu resim ise Kalkan'da balayımızda kaldığımız otele ait. Bir günümüzü Kalkan'a ayırıp, parke taşlı sokaklarında yürüyüş yaparak ve Kalkan'ın lacivert sularına karşın güzel bir yemek yiyerek geçirdik. Dönüş yolumuzda bastıran yağmur ertesi gün de devam etti. Son günümüzde Göcek'te, artık evimiz saydığımız herzamanki otelimizde konakladık. Farklı bir mevsimde güneyde olmak iyi geldi bize, ruhumuza. Hafifledik, rahatladık.

.......

....

..

Göcek'te kaldığımız otelin limon ağaçlarıyla dolu bahçesinde hafifçe çiseleyen yağmurun altında yazıyorum bu satırları. Arkamızda yemyeşil dağların üzerine yağmur bulutları inmiş. Bir başka masal diyarındayım adeta. Bir yandan kahvemi yudumluyor, bir yandan kısa tatilimizin bu son gününde "mutluluk bu olsa gerek" diye düşünüyorum içimden. Pınar

26 yorum:

pınar dedi ki...

ne güzel huzur dolu mutlu bir yazı olmuş pınar. okudukça içim açıldı. yeni yılın hep böyle mutlu geçsin.

Adsız dedi ki...

Pinarcigim ne guzel yazmissin. Umarim hep boyle dolu dolu gecer bu yilin. Mutluluk ve sevgi dolu :) Sevgiler, Zerda.

Sndrfknella dedi ki...

Bu seneye seyahat ederek basladiginiza gore, senenin geri kalaninda da cok keyifli seyahatler gecirmenizi diliyorum. Yorumda bulunmasam da yazilarinizi keyifle okuyordum... ta ki kendim de bir blogger oluncaya kadar. Henüz cok yeni ve acemice "yayin hayatina" baslamis bir sayfa ama firsat bulunca ugrarsaniz sevinirim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Benim de bu bayram için çok istediğim birşeyi yapmışsınız.Ege ile Akdeniz'in kcaklaştığı yerlerin kokusu geldi burnuma, güneşinin sıcaklığını hissettim birden yzını okurken. Biz neden gidemedik diye sorarsan, üç kişi olmaya hazırlanıyoruz:)))Sevgiler...Pınar B.K.

Defne dedi ki...

Ne iyi yapmışsınız Pınarcığım. Henüz görme fırsatı yakalayamadığım bir bölge. Aslında kaldığınız otelin adı ve adresini almayı çok isterim, e-mail adresim aşğıda. Referansı olan yerler her zaman tercihimdir, sen de böyle güzel bahsettiğine göre :).

defneden_blog@yahoo.com

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım, çok teşekkürler. Güzel bir tatildi. Hem dinlendik hem de bol bol gezdik. İnsanın kafasını ara sıra böyle boşaltması pek bir iyi oluyor.

Unknown dedi ki...

Zerda'cığım,
Darısı senin başına inşallah:-)

Unknown dedi ki...

Merhaba Sndrfknella,
Çok teşekkür ederim. Eminim senin yazılarını da bizler keyifle takip edeceğiz. Pınar

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım (Pınar B.K.'ya),

Çok çok tebrik ederim canım. Nasıl sevindim bu haberine. Sağlıkla, hayırlısıyla diyelim. Darısı başımıza:-)))Bizde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Haydi bakalım:-)
Sen gitme tabii şimdi bir yerlere. İnşallah yakında hepbirlikte gitme imkanınız olacak. Çok çok öpüyorum tatlım. Pınar

Unknown dedi ki...

Defne'ciğim,
Ben hemen buradan vereyim otelin ismini/web adresini. www.themountainlodge.co.uk
Otel çok güzel. Konumu da çok iyi. Ancak biraz daha özene ve ayrıntılara önem verilse daha iyi olur diye düşünüyorum.
Göcek'te ise hiç tereddütsüz referans vereceğim yerin web adresi ise şöyle:
www.abhomehotel.com
Standardını hiçbir zaman bozmayan kendimizi artık evimizdeymiş kadar rahat hissettiğimiz bir yer.
Her iki otele de Küçük Oteller Rehberi'nden bakabilirsin.
Sevgilerimle, Pınar

Defne dedi ki...

Pınarcığım, çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

En kısa zaman da görülecek yerler listesine eklendi Göcek..

Age35

Unknown dedi ki...

Age'ciğim,
Yine de buralar yazın görülmelik tabii. Kışın in yok cin yok ortalıkta. Bayram dönemi nispeten doluydu ama yazın bir başka güzel.

Adsız dedi ki...

Benim de bu haberi aldığımda aklıma ilk sen geldin. ne tuhaf değil mi? İnsan birbirini hiç görmeden de yakınlaşabiliyor. Önemli olan o samimiyeti hissetmek sanırım. İnşallah en kısa zamanda darısı başına diyorum.Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin. İyi haberlerini bekliyorum...Sevgiler...Pınar B.K.

Hanife dedi ki...

Yeni yila ne guzel bir giris olmus bu Pinar.. Yeni yilda tum gunlerin boyle mutluluklarla gecsin..

Unknown dedi ki...

Hanife'ciğim nasılsın? Özledim seni gerçekten. Dur şimdi senin mutfağa giriyorum. Bir-iki laflayalım.

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım,
Biraz önce sana, son yazıya bıraktığın yoruma cevap yazarken de aklımdan nasıl, acaba iyi mi diye geçiriyordum. Dediğin gibi tanışmasak da bir şekilde elektrik tuttu mu tutuyor işte.
İnşallah be Pınar'cığım sıra bana da gelecek yakında.

Behiye dedi ki...

Böyle yazıları okudukça tatile çıkma isteğim artıyor. Biraz daha sabretmeliyim:) Bir de o koyuna dokunabilseydim...Sevgilerimle Pınarcığım.

Adsız dedi ki...

2.trimestrdayım. herkesin dediği gibi en iyi zamanlar ama reflü başladı, hareketler kısıtlanıyor. Küçük hanım da artık ben burdayım diye kendini öne çıkarmaya başladı. Allahtan çok kilo almadım.
Pınar B.K.

Unknown dedi ki...

Behiye'ciğim,
Dediğin doğru. Şu kışı bir atlatalım hele. O zaman tatilin havası bir başka güzel oluyor gerçekten. Pınar

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım çok şükür riskli dönemi atlatmışsın. Gerçi hamilelik her daim zor ama...
Aman aman kızımız mı geliyormuş? Desene bir prenses daha yolda diye. Kızlar bir başka oluyorlar Pınar. Haydi bakalım. Sağlıkla inşallah. Belli mşi olur belki bizim pazarda karşılaşırız:-)))

Adsız dedi ki...

Çok sık gelmiyorum sizin pazara ama karşılaşsak ne enteresan olur. Esentepe- Mecidiyeköy hattındaki genel müdürlüklerden birindeysen belki karşılaşmış bile olabiliriz.PınarB.K.

Unknown dedi ki...

Biz taa Levent'e kadar uzanıyoruz Pınar'cığım. Kısmet...

Adsız dedi ki...

Yolunuz bir daha Göceğe düşerse bende beklerim.Hoş bir tesadüftür ki evim de AB Otelin tam karşısında.
Sevgiyle

Unknown dedi ki...

Sevgili Ayça Hanım,
İnşallah bu sene de Göcek'e uğrayacağız. Umarım görüşürüz. Küçük Evin Mutfağı'nı oralardan takip ettiğinizi duymaktan ayrıca keyif aldım. Gözümde canlandı AB'nin önündeki o hareketli cadde.

Adsız dedi ki...

merhaba
siteniz çok güzel olmuş gerçekten çok beğendim.
http://www.mutfakta.net buda benim sitem sizde
inceleyip fikrinizi söylerseniz sevinirim.
fikir alışverişinde bulunabiliriz isterseniz.

hakan