8 Ocak 2007 Pazartesi

Davet Menüsü - 3: Anneannemizle Birlikte Bir Yılbaşı Yemeği

Son iki senedir yılbaşı gecelerini ailelerimizle geçiriyoruz. Geçen sene eşimin ailesi, bu sene de bizimkiler davetliydi soframıza. Yaşlar ilerleyince fazla yemek yenmiyor ve mümkün olduğunca hafif bir menü tercih ediliyor.
Ben de bu sene yılbaşında anneannemin de geleceğini düşünerek, hafif ama hem anneannemin, hem de annem ve teyzemin sevecekleri bir menü hazırlamaya çalıştım. Biz bizeydik. Mütevazi soframızda yedik, içtik, sohbet ettik. Anneannem torununun yaptığı herşeye gururlu övgüler yağdırdı. Ben de onun bu memnuniyetinden inanılmaz bir keyif aldım.
Bakla favasıyla annemin rus salatası bence gecenin en güzel mezeleriydi.


DAVET MENÜSÜ - 3

Sofra öncesinde atıştırmalık
Jambonlu & somonlu mini krep dilimleri

Başlangıçlar
Bakla Favası
Zeytinyağlı Enginar
Patates Salatası
Rus Salatası

Ara Sıcak
Patatesli Rulo Börek

Ana Yemek
Fırında Roaster Tavuk
Pilav

Tatlı
Çikolatalı Krema

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Pinarcigim, ama sen de boyle guzel guzel sofralar gosterip ozendiriyorsun kalabalik yenen aile yemeklerine. Ben ulkeden kilometrelerce uzaktayken hem de. Neyse, ben de Kucuk Evin Mutfagi'na girip girip mutlu oluyorum, sanki seninle sohbet ediyor gibi hissediyorum kendimi :)) Zerda

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık. Çok güzel şeyler hazırlamışsın. İki hafta sonra kızkardeşimin nişanı var evde. Biz de menü arayışına girdik. Somonlu krep çok güzel fikir. Uygulanacaklar listesine alındı...Sevgiler...Pınar B.K.

Unknown dedi ki...

Zerda'cığım aslına bakarsan biz de çok sık bir araya gelemiyoruz aynı şehirde otursak da. Anneannem çok yaşlandı. Denge sorunu olduğu için çok dışarı çıkmak istemiyor. Teyzem de biraz rahatsız. Artık bundan sonra biz gidersek görüşebileceğiz galiba. Ama ne yapalım buna da çok şükür tabii.
Sana bol bol fikir veriyoruz Zerda'cığım. Kim bilir belki çok yakında ihtiyacın olabilir:-)))

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım, somonlu kreplere bayılıyorlar kime yapsam. Çok da kolay. Yanlız doyurucu olduğu için az yapmak lazım. Bildiğin gibi krep hamuru hazırlayıp incecik pişiriyorsun. İçine bir kat krem beyaz peynir, bir kat yeşil salata yaprağı, bir kat da somon dilimi koyup rulo yapıyorsun. Sonra ince ince dilimleyip, kürdan batırıyorsun. (2 kenarın dilimleri dağıldığı için tadına bakmak üzere mutfaktakilerle paylaşıyorsun:-)

Adsız dedi ki...

Pınar Hanım;

Sitenizi yeni gördüm çok güzel, ellerinize sağlık.
Birazda uzakdoğu ve fusion mutfaklara yönelik tarifler yayınlarsanız çok seviniriz...

Selda

Unknown dedi ki...

Selda merhaba,
Sayfaları beğendiğine çok sevindim. daha dün bir arkadaşımın sık sık yaptığı ve bizim de zevkle yediğimiz bir çin yemeği tarifi almıştım. Henüz Küçük Evin Mutfağı'nda denemedim ama ilk fırsatta denenecekler arasına not ettim.
Kendi bakış açıma çok yakın bulmadığımdan fusion mutfağı ile ilgili maalesef elimde bir örnek yok. Ben klasik uygulamaları sevenlerdenim. Biraz eski kafalı da diyebilirsin bana bu konuda:-))

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba Pınar
böyle ne güzel bir menü hazırlıyorsun. Atıştırmalıklar, ara sıcaklar, çok güzel..
Bende böyle oluşturmaya çalışayım bir dahaki davetimde. İnsan kendini lüks bir restoranda yemek yiyormuş gibi hissediyor menüyü okuyunca. sevgiler

Hanife dedi ki...

Pinar'cigim,
Nerelerdesin?? Hersey yolundadir insallah..

Adsız dedi ki...

Merhaba sofra çok hoş ne güzel oluyor büyüklerle paylaşılan sofralar bizde bu bayram da böyle sofralara katıldık tabi biraz yorucu oldu ama çok hoştu iki aile büyüklerinin davetleri harikaydı inşallah hep böyle güzel sorfaralırın olur ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım,
Her zaman olmuyor zaten bizde de. Ben çok fazla çeşit olan sofraları çok tercih etmiyorum genelde. Çok olunca yenmiyor. Herkes daha baştan ana yemeğe geçmeden doyuyor. Emekler ziyan oluyor. Bakma böyle menüye. Yılbaşına özel iltimas geçtik biraz:-))

Unknown dedi ki...

Hanife'ciğim,
Kısa bir ara verdim ama döndüm yine. Malum bizim doktor kontrollerimiz zamanıydı...

Unknown dedi ki...

Hakikaten öyle Şebnem'ciğim. Yoruluyorsun ama sonucuna gerçekten değiyor. Sevgilerimle, Pınar