8 Ocak 2007 Pazartesi

Davet Menüsü - 2: Ayşen'in Christmas Yemeği


Eniştemizin Rum olması dolayısıyla eşimin ablası tarafından her sene Christmas yemeği verilir. Bu seneki yemeğin fotoğraflarını Küçük Evin Mutfağı için çekmesini isteyince, o da sağolsun unutmayıp hem bu şık sofranın fotoğraflarını çekmiş, hem de menü'yü yazıp göndermiş.

Menü içerisinde benim en çok ilgimi çeken fırında kuzu kol tarifi oldu. Soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlarla önce ocak üzerinde uzun süre çevrile çevrile pişirilen, ardından fırında kızartılıp servis yapılan et ilk fırsatta denenecekler ve Küçük Evin Mutfağı'na koyulacaklar arasına not edildi bile:-)


DAVET MENÜSÜ-2

Soğuklar
Peynir Tabağı
Şarküteri Tabağı
Çerkez Tavuğu
Piyaz
Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Ara Sıcaklar
Muska Böreği
Arnavut Ciğeri

Ana Yemek
Fırında Kuzu But
Pilav
Fırında Patates
Bezelye Garnitür

Tatlı
Türk Tatlıları Tabağı
Çikolata Soslu Çilek

11 yorum:

Adsız dedi ki...

farklı kültürlerle özel günler paylaşmayı ben de çok seviyorum. keşke etrafımızda eskiden olduğu gibi Rumlar, ermeniler, Yahudiler olsa da birlikte birbirimizin adetlerini paylaşarak yaşayıp gitsek. Artık herkes kendi kapalı cemaatlerinde, belli semtlerde yaşıyor ne yazıkki. Bu arada sofra gerçekten çok özenli ve zarif. hazırlayanların ellerine sağlık...Sevgiler...Pınar B.K.

Adsız dedi ki...

Sofra gercekten cok zarif gozukuyor. Tesekkurler Pinar sana ve bu guzel ve de ozel sofrayi bizimle paylasan yakinlarina. Bu arada sayfan bende aliskanlik yapti. Yakinda maillerime bakmadan dogru Kucuk Evin Mutfagi'na girecegim ;) Sevgiler, Zerda

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım artık komşu komşuyu tanımıyor ki günümüzde. Oturduğumuz apartmanda sekiz daireyiz. Zor selam veriyoruz karşılaştığımızda değil paylaşmak. Eskiler ne güzelmiş değil mi? Sofranın sahibi de bu sayfayı yakından takip edenlerden. Eminim bu güzel yorumlarını okuyacaktır. Sevgilerimle, Pınar

Unknown dedi ki...

Zerda'cığım,
Ben de senin yorumlarına bayılıyorum. Nasıl şeker yazıyorsun... İnan bu sayfanın tadı da bu yorumlarda çıkıyor. Sevgiler, Pınar

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Ablanın ellerine sağlık, çok güzel bir masa olmuş. Daha çok fotoğraf çıkardı bu masadan ve menüden.. Mesela benim gözüme çatal bıçakların şıklığı takıldı. Peçeteliklerde öyle..Ayrı ayrı fotoğrafları çekilecek kadar güzeller.. Masanın güzelliği ayrıntılarda gizli..
sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Zaten Pınar'cığım ne kadar lezzetli yemekler olursa olsun sofra baştan savma olunca eksik kalıyor birşeyler değil mi?

sevil dedi ki...

oh oh ohhhh ne güzel bir menü böyle sofrada pek şık. ellerine saglık ablanın tabi bu saatten sonrada afiyet olmustur :))

Unknown dedi ki...

Omaz mı Sevil'ciğim? Hele bu yemeklerle:-)

Adsız dedi ki...

ben devat menüsünü görünce yığıldım. :) daha yeni ayılıyorum ... Akşam yemeğini daha yemedimde :)

süpper bir sofra olmuş ellerinize sağlık

munevver dedi ki...

Pınarcığım,ne güzel bir sofra bu.Ayşen'in eline sağlık.
Bana yazdığın 'Rumeli Yemekleri'ile ilgili kitap önerine çok teşekkürler.
Sevgiyle,nanelimon

Unknown dedi ki...

Zerrin çok teşekkürler:-)

Rica ederim Münevver'ciğim. Kitabın adı Boşnak Yemekleri. Çok hoş tarifler var gerçekten.

Pınar