8 Kasım 2006 Çarşamba

Peynirli Rulo Börek


TV'deki sabah programlarından birinde gördüğüm bu tarifi hemen not etmiş, bayram sonrası gelen misafirlere bu tarifi yapmaya karar vermiştim. O gün herkes bu böreği çok beğendi. Hatta kayınvalidem bugün gelecek misafirleri için böreğin tarifini isteyince gerçekten beğenildinden emin oldum.

Malzemesi
3 yufka

İçi için
100 gr beyaz peynir
1 su bardağı kaşar rendesi
Yarım demet kıyılmış maydonoz veya dereotu

Sosu için
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda


Yapılışı
3 yufkayı üst üste koyup 4 eşit parçaya bölün. Toplam 12 eşit üçgen parça elde edeceksiniz. Her bir parçanın geniş kısmına hazırladığınız içten serpin ve geniş kenarın 2 ucunu hafifçe içe kıvırarak (peynirlerin tepsiye konulurken uçlardan dökülmemesi için) rulo yapın. Yağlanmış kare ya da diktörgen fırın tepsisine her bir ruloyu yan yana, biraz sıkıştırarak dizin. Tüm parçaları bu şekilde dizdikten sonra çatalla çırptığınız 3 yumurtaya bir çay bardağı sıvıyağ ve bir şişe soda ilave edin. Bu sosu tepsideki yufkaların üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...

14 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Tepsisi, maşası ,herşeyiyle çok şık duruyor bu börekler.. görünümüde çok güzel, bir tek lezzeti kalıyor geriye onuda deneyip yapmak bize düşüyor. Daha dün düşündüm böyle bir rulo börek yapmayı. Bugün karşımda:)
bu akşam bende bir sofra hazırlığı telaşında olucam iş çıkışında, masa örtümü kolalıyamam ama peçete katlamayı istiyorum. Yeni çatal bıçak takımımı da ilk defa kullanıcam:)

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba
gerçekten çok lezzetli görünüyorlar elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Bloğumu yazayım
www.mordeniz.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım akşamın resimlerini çekmeyi unutma. İş çıkışı uğraşılmaz tabii kolayla falan. Bir-iki de mum koydun mu masaya tamam zaten:-)

Hesna'cığım, teşekkür ederim. Hemen not alıyorum blog'unu. Sevgiler, Pınar

Adsız dedi ki...

bu börek yumuşacık oluyordur mutlaka. ellerine sağlık akşama yemek de yok 2-3 dilim olsaydı ne güzel olurdu :))

Defne dedi ki...

Pinarcigim, hani derler ya hizir gibi yetisiyorsun :). Evdeki patlicanlari kurtardin once, simdi de sira yufkada. Amerika'ya gitmeden once oturdugumuz semtte cok iyi bir yufkaci vardi ve surekli alisverisimi oradan yapardim. Dondukten sonra eski semtime hayli uzak bir semtte oturuyoruz ama yolum dustukce yine oradan aliyorum yufkalarimi. Daha bugun aldim 2 kg yufka, borek yapar buzluga koyarim diye. Nasil da denk geldi tarifin. Yarin teyzemizi ziyarete gidecegiz, en iyisi rulo borek yapip goturmek:) Elllerine saglik.

Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Defne'ciğim, Dün kayınvalidem yaptı aynı tarifi tekrar. Bu sefer süt koymamış. Çıtır çıtır oldu diyor. Eğer bu mesajımı okursan sen de orjinal tarifteki gibi süt loymadan dene istersen. Çok teşşekür ediyorum. Teyzene de selamlar, Pınar

Defne dedi ki...

Pinarcigim, tesekkurler uyarin icin. Dikkate alacagim.
Sevgiyle...

pınar dedi ki...

pınar ben böreğin resmine bakarken annem yanımdan geçiyordu ve resmi görünce kalakaldı:)) o neymiş ne güzel öyle dedi. gerçekten harika görünüyorlar. eline sağlık.

Unknown dedi ki...

Pınar'cığım çok teşekkür ederim...

butterfly dedi ki...

Ellerine sağlık Pınar:). Bu akşam eve giderken yarım kilo yufka alınıyor ve tarif gece deneniyor kesinlikle..

Linklerini ben de siteme ekledim, bana da beklerim;)..

Sevgiler

Unknown dedi ki...

Sevgili Butterfly,
Öncelikle yeni blog'un için tebrik ederim. Ben de seni zevkle linklerime ekledim.
Umarım böreği beğenirsin. Sevgilerimle, Pınar

sevil dedi ki...

buna benzer yapıyorum ama ustune yag,yumurta ve süt karışımı döküyorum. İlk fırsatta Sodalısınıda deneyecegim tarifin için cok teşekkürler ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Sevil'ciğim çok teşekkür ederim. Böreğin çeşidi sonsuz. Yağ, yumurta, süt aslında temel malzemeleri. Öpüyorum, Pınar