8 Ekim 2006 Pazar

Kabak Çorbası

Malzemeler
4 adet kabak
1 patates
1 küçük soğan
4 bardak tavuk suyu + 1 bardak su
1 kahve fincanı krema
Yarım çay kaşığı muscat rendesi
tuz, karabiber, bir kaç dal dereotu

Yapılışı
Kabakların ve patatesin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Soğanı 2'ye ya da 4'e bölün.
5 bardak su ve tavuk suyu karışımına sebzeleri ilave edip tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra blendırdan geçirin. Kısık ateşte karıştırarak kıvamına bakın. Çok koyu ise bir miktar sıcak su ilave ederek yumuşatın. Ancak çok sulu olmamasına da dikkat edin. Ardından yavaş yavaş kremayı ilave edin. Tuz, karabiber ve muscat rendesiyle tadlandırın. 1-2 taşım kaynayınca altını kapatın. Bir kaç dal dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...

17 yorum:

Defne dedi ki...

Sevgili Pinar, ben de gecen gun , dolapta kalan kabak, havuc ve birkac mantardan corba yaptim, yanliz krema degil de sut kullaniyorum genelde. Kabak corbasi gercekten nefis oluyor. Ellerine saglik.

Belki gozumden kacti, ekmek makinenin markasini ve modelini ogrenebilir miyim? Gule gule kullan.

Blogunu cok sevdigimi ve bundan sonra SIK SIK ziyaret edecegimi de ekemek istiyorum.

Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Merhaba Defne. Böyle ziyaretler ve bırakılan yorumlarla ben de pek çok yeni blog sahibi ile tanışıyorum. Küçük Evin Mutfağı'na hoş geldin.
Çorbalara krema ayrı bir lezzet veriyor. Ancak krema kullanacaksam tereyağ vs. kullanmıyorum zira krema da bir hayli yağlı.
Ekmek makinasına gelince ben Sinbo'nun 4705 modelini aldım. Memnun mutlu kullanıyorum. Bloglarda çoğunlukla 4703 kullanıyorlar. Sanırım aralarında çok fazla bir fark yok.
Her zaman beklerim. Sevgilerimle...
Pınar

Defne dedi ki...

Uzun zamandir dusunuyorum ekmek makinesi almayi ama bir turlu karar veremedim. Bahsettigin modellere bakacagim, tesekkur ederim.

Defne

Adsız dedi ki...

Sevgili Pınar;
Kabak çorban güzel görünüyor.Bu güne kadar hiç yapmadım çorbaya düşkün olduğum halde.Senin bu tarifini denemek istiyorum.Çok pratik çünkü.Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Tarif hakikaten kolay Beyhan. Krema da çok yakışıyor kabak çorbasına. Resimdeki kabak çorbasına bu aralar kilo verme çabasında olduğum için krema koymamıştım. Biraz yavan oluyor kremasız. Ancak krema kullanırsan muskat (minik sert hindistan cevizi) ve karabiber koymanı tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Pınar,

Ortalıkta görünmüyorsun bu aralar, herşey yolundadır umarım.

Sevgiler,

Gonc@

Adsız dedi ki...

ramazanda malum her akşam bir çorba pişiriliyor.bu ara değişik çorbalar deniyorum artık bunu da ramazan bitmeden denemeli :)

Hanife dedi ki...

Pinar'cigim,
Nasilsin?? Nerelerdesin?
Ozledim seni:)

Adsız dedi ki...

Merhaba çorba çok güzel ah birde bizim evde kabak yense ne iyi olur çaktırmadan bu çorbayı yapsam yerlermi acaba bir denesem iyi olacak ellerine sağlık. Bu gün mübarek Kadir gecesi bin geceden daha hayırlı bir gece bu gecenin senin ve ailenin ve tüm sevdiklerin için hayırlara vesile olmasını ve bayramının şeker tadında geçmesi temennisiyle

Adsız dedi ki...

Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar
ellerine sağlık Ebru

Unknown dedi ki...

Sevgili Gonca,
Senelik iznimden kalan günleri kullanıyorum. Çoğunlukla evin dışındayım ama bayramda bol bol vaktim olacak Küçük Evin Mutfağı için... Sevgiler, iyi bayramlar.

Unknown dedi ki...

Seda'cığım, Bir fikir daha sana;
Soğanları ince doğra, az yağda sote et. İri iri doğranmış balkabaklarını ve bir patatesi ekleyip üzerini geçecek kadar su koyup sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişir. Daha sonra blendırdan geçirip, tuz birazcık krema, muscat rendesi ve karabiber ile tadlandır. Bakalım beğenecek misin?
Pınar

Unknown dedi ki...

Hanife'ciğim canım buralardayım. İzinliyidim 1 haftadır. Sağolsun arkadaşlar yanlız bırakmadılar. Bir haftadır eve giremedim. Artık buralardayım Hanife'ciğim:-)))Öpüyorum, Pınar

Unknown dedi ki...

Sevgili Şebnem,
Geç yazıyorum affet. Kadir gecesinde bol bol dua ettim ben de. Allah hepimizin dualarını kabul etsin.
Yukarıda Seda'ya balkabağı çorbası tarifi de verdim. Kabakla aranız hoş değilse bu bir laternatif olabilir belki. Farklı ve güzel bir tadı oluyor. Sevgilerimle, Pınar

Unknown dedi ki...

Sevgili Ebru,
Ne kadar güzel bir dilek bu... Çok teşekkürler. Çok ama çok etkilendim, eşime de okuttum.
Ben de yanı güzel dilekleri senin için diliyorum. İyi bayramlar & sevgiler, Pınar

Berceste dedi ki...

Test edilip onaylanmıştır efendim, pek lezzetli. Teşekkürler tarif için. Artık havuçlu, pancarlı türleri de denenecekler listesine girdi :)

Unknown dedi ki...

Berceste'ciğim nasıl sevindim denediğine ve beğendiğine. Afiyet olsun:-)))Pınar