1 Haziran 2006 Perşembe

Ne Okuyorum: Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler, Maeve Binchy

19 Mayıs'ta gittiğimiz 3 günlük tatilde elimden düşürmeden bir çırpıda okuduğum kitap bu.
Maeve Binchy Dublinli bir yazar. Mutfakla oldukça haşır neşir. Hayatın Ta Kendisi Lokantası, Aşk Mutfakta Pişer gibi romanlarını elimden bırakamamıştım. Aslında bizler onu İtalyanca Aşk Başkadır ile tanımıştık. Açıkçası ben daha sonra okuduğum diğer romanlarından çok daha fazla keyif aldım. Her şey bir yana Binchy'nin kitaplarını okumak her zaman çok kolay, dinlendirici ve keyifli. Anlatım, karakterler, doğallık hepsi nefis bir bütün. Hikayenin içine bir kere girdiniz mi çıkmak istemiyor, tüm karakterleri sanki gerçekten tanıyormuş gibi hissediyorsunuz.
Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler'i okurken, hem tatilimizi geçirdiğimiz Göcek'i hem de Yunanistan'ın Aya Anna adasını bir arada yaşadım sanki.
Tatil programınız varsa, bu kitap tam da deniz kenarında okunacak cinsten. Tavsiye ederim...

5 yorum:

pınar dedi ki...

ben de severek okudum bu kitabı pınar. ama nedense ben de diğer kitapları kadar beğenmedim.
bu arada kitap okumayı özledim:)

Unknown dedi ki...

Haklısın Pınar. Diğer kitapları çok daha güzeldi. Sanırım ben de tatil ortamında okuduğum için bu kadar hoşuma gitti. Seni ve minik Yağmur'u öpüyorum... Pınar

vintage biscuit dedi ki...

çok güzel bir kitap !

Adsız dedi ki...

selam pinarcim,oncelikle tanistigimiza memnun oldum..ben bu kitabi bir solukta okumustum,cok tatliydi,zaten maeve binchyi cok severim,italyanca as baskadir ile baslamisti ona sevdam:)sevgimle..

Unknown dedi ki...

Sibella, Aşk Mutfakta Pişer ve Hayatın Ta Kendisi Lokantası da gerçekten çok güzeldi. Okumadıysan tavsiye ederim.